Evőpálcikák
A pálcika helyes használata:
1. Az egyik pálcikát helyezzük a tenyerünk és a hüvelykujjunk találkozásához, kicsit szorítsuk oda és támasszuk meg a gyűrűsujjunkkal.
2. A másik pálcikát fogjuk a hüvelykujjunk, a mutatóujjunk és a középső ujjunk közé, nagyjából mintha írni akarnánk vele. A két pálcika hegyének egy vonalban kell lennie.
3. A felső pálcika fel-le mozgatásával akár nagyobb darab ételt is összefoghatunk.
És egy kis etikett a helyes használatról:
-A pálcikát nem használjuk zajkeltésre, figyelemfelkeltésre és gesztikulációra
-Illetlenség játszani a pálcikával az asztalnál
-Nem illik a pálcikára szúrni az ételt
-A pálcikákat használaton kívül vízszintesen, egymással párhuzamosan illik letenni, a tányérra vagy a pálcikatartóra.
-A pálcikát használaton kívül soha ne szúrjuk a rizsbe vagy a tésztába, úgy hogy a vége felfelé áll, ez nagyon illetlenség és durvaság, mert bármilyen felfelé álló, vékony hosszúkás tárgy a füstölőkre emlékeztet, melyeket temetések alkalmával gyújtanak.
A pálcikák bambuszból készültek, ezért hosszú ideig vízben tárolni nem tanácsos őket. Meleg vízben, szivaccsal tisztítható, mikrohullámú sütő, mosogatógép károsíthatja azt, hozzájárul a termék roncsolódásához. Gyermekek szülői felügyelet mellett használják.